Natuurwandeltocht 30 augustus

Op zondag 30 augustus 2015 organiseert het wandelcomité van fanfare St. Laurentius uit Leeuwen-Roermond wederom haar natuurwandeltocht. Al 23 jaar verzorgt de organisatie een mooie en uitstekend verzorgde natuurwandeltocht.
Ook dit jaar hebben we weer mooie wandelroutes samengesteld. Er is keuze uit 5 verschillende afstanden.

De 6, 10, 16, 20, 24 en 30 km routes vertrekken vanuit onze fraaie startlocatie, de monumentale boerderij “Asselterhof” in het historische plaatsje Asselt, bekend om zijn vroeg romaans kerkje uit de 11e eeuw.

De wandeltocht gaat langs de mooie Maasplassen met weidse panorama’s, de mooie natuur van het Swalmdal langs het riviertje de Swalm, door de Hillenraeder bossen, het Blankwater, natuurgebied Heide, het Elmpterwald en natuurgebied het Groenewoud. Allemaal in de omgeving van Roermond en Swalmen. De routes gaan zoveel mogelijk over onverharde paden met veel afwisseling.

De wandelingen zijn geheel gemarkeerd met pijlen en linten en voorzien van meerdere controle- en rustplaatsen met sanitair. Tegen een geringe vergoeding kunt u een drankje, broodje of een stuk vlaai verkrijgen. Bij de start ontvangt u een boekje met routebeschrijving en interessante wetenswaardigheden.

De kortere afstanden zijn ook heel geschikt voor gezinnen en senioren.
Alle afstanden zijn geschikt voor nordic-walking.

Onze start- en finishplaats is de monumentale hoeve “de Asselterhof”,
Pastoor Pinckersstraat 26 te 6071 NW Asselt – Roermond.
Afstanden 6 en 10 km. starten van 08.00 uur tot 14.00 uur.
Afstanden 16 en 20 km. starten van 07.00 uur tot 12.00 uur.
Afstanden 24 en 30 km. starten van 07.00 uur tot 11.00 uur

De startlocatie is gemakkelijk bereikbaar via de A73/ N280, afslag 19 (Retailpark), waarna u de borden “wandeltocht” volgt tot aan de parkeerplaats.