Dirigent fanfare

Paul Schrader

Paul Schrader (1983) is drummer/ slagwerker bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” (KMK JWF). Hij studeerde aan het conservatorium van Maastricht waar hij in 2010 afstudeerde. Zijn docenten in Maastricht waren Pieter Jansen en Werner Otten. Paul volgde daarnaast masterclasses en lessen van Franz Lang, Ruud Wiener, Ludwig Albert, Tatiana Koleva, Raymond Spons en Ron van Stratum. Tijdens zijn studie speelde Paul bij het Jeugd Orkest Nederland en remplaceerde hij bij verschillende orkesten. Aan het Groningse Prins Claus Conservatorium studeerde Paul direktie bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude.

Naast zijn functie bij de KMK JWF is Paul actief als dirigent, arrangeur van slagwerkmuziek en remplaceert hij bij verschillende ensembles en orkesten (o.a. Flexible Horns, Nordwestdeutsche Philharmonie, Nationaal Symfonisch Kamerorkest en Het Orkest van het Oosten).

Als drummer van de KMKJWF en de Bigband van de Koninklijke Landmacht, werkte Paul samen met veel bekende artiesten, zoals Ellen ten Damme, Trijntje Oosterhuis, Danny de Munk, Do e.a.